Karta Trip 2016

Söndagen den 29 maj

Mulet och grått med dis. Svag vind. Gissningsvis 10 eller 12 grader ute.
SMHI spår: Svag vind och molnigt. 24 grader och regn mitt på dagen.

Under min morgonpromenad gick jag ner till Elbe och över till den andra sidan där jag tog några foton på floden och på den hamn där vi låg med Bibbi under vår första kanalresa i Tyskland.
Efter frukosten packade vi ihop allting, betalade för oss och gav oss sedan iväg på den sista delen av vår bilresa denna gången.
Vi började med småvägar som vanligt, men den allra sista biten mot Kiel blev det motorväg, vi ville komma fram i så pass god tid att det garanterat fanns plats för oss ombord på färjan tilll Göteborg. Ingrid hotade med att tvinga mig köra via Danmark om vi inte fick plats på färjan . . .
Det var massor med personbilar, husbilar, bilar med husvagnar och med lastbilar i färjekön, men det fanns plats för oss och för många som kom dit senare än oss.
Sjöresan startade lungt och den förblev lugn så länge som vi var vakna. Ingrid gick till kojs ganska snart efter vi avslutat middagen.
Då tog jag datorn och kameran med mig ut på däck där jag fann en lugn plats för att ladda in dagens bildskörd och skriva dessa rader.


Varv i Magdeburg
Klicka på bilden för fler bilder


 

Denna sida ändrades senast