Karta Trip 2010

Fredagen den 30 april

Disigt på morgonen och klart svalare än igår. Men det var behagligt varmt ute. Klart över 20 grader på eftermiddagen.
Från Acqui Terme i Italien till Modane i Frankrike.
Efter en kort inköpsrunda på stan, Ingrid köpte en ny beautybox, kom vi iväg. Nu var siktet inställt på Frankrike med ett par vinstopp på vägen.
Vi svängde in i Alba, men fann staden totalt förvirrad och körde vidare mot Barolo. Tittade in vid ett par cantinor, men de var stängda.
Till slut kom till Azienda Agricola Damilano, som var öppen, men snart skulle stänga för lunch. Här fick vi smaka på ett vin med blandning av viner från fem vingårdar och köpte två flaskor.
Sedan fortsatte vi på små vägar mot Saluzzo, Pinorolo och Rivoli upp till motorvägen mot Susa och Tunnel du Frejus. Den sista biten av motorvägen fram till tunneln trodde vi plötsligen att vi funnit en ny, okänd, Electric Brae som den i Skottland! Vi märkte tydligt att vi åkte nedför, men höjdmätaren sa tvärt om. Under de kilometer vi körde fram till tunneln visade den att vi kört ett par hundra meter uppför.
Väl inne i Frankrike svängde vi direkt av motorvägen och stannade i Modane.
Det var inte lätt att hitta ett hotell där. Första var igenbommat, andra stängt för renovering så det blev napp först på tredje och sista chansen. Inte direkt första klass, men det fick duga.
Just som vi parkerade bilen utanför hotellet började det regna så smått så vi fick bråttom att dra igen cabben. Sedan regnade det ganska friskt ett tag, men det varade inte så länge. Därefter kunde vi njuta av utsikten från rummet och till slut promenera till en närbelägen italiensk restaurant. Här var ganska mycket folk och god stämning.

Stopp för foto
Stopp för foto

Andra fotostoppet
Andra fotostoppet


Fikastopp

Utmed vägen
Utmed vägen

Stopp i Susadalen
Stopp i Susadalen

I Tunnel du Frejus
I Tunnel du Frejus

Utmed vägen i Frankrike
Utmed vägen i Frankrike

Hotellet
Hotellet

Modane
Modane

 


 

Denna sida ändrades senast