Karta Trip 2016

Lördagen den 28 maj

Lätta moln som solen delvis lyser igenom. Svag vind. Gissningsvis cirka 13 grader.
SMHI spår: Regn från klockan 9. Åskskurar och på eftermiddagen 22 grader.

Eftersom SMHI spått regn och åskskurar vågade vi inte köra öppet när vi startade dagens tur, men ganska snart såg vi att himlen blev ljusare och ljusare och molnen allt glesare så vi stannade och öppnade upp.
Resten av dagen fick vi en mycket behaglig resa i solsken och vackert väger.
Vi stannade till ett par gånger för att sträcka på benen, titta på olika saker utmed vägen, för att tanka och inte minst för att få ett mellanmål.
Det blev en mycket behaglig resa genom ett mycket vackert landskap. Det var öppna landskap som ganska ofta följdes av skog och berg.
Resan blev alltså mycket omväxlande och dessutom varm.
Då vi kommit fram till Magdeburg vid floden Elbe var vi reströtta och hittade ett stort modernt hotell som var centralt beläget. Vi fick det sista lediga rummet.
Sedan strosade vi runt en stund och hamnade på en stor öppen plats, med en plaskbassäng och fullt med folk vid olika uteserveringar. Vi slog oss ner vid ett ledigt bord och beställde mat som det tog ganska lång tid att få fram, men den smakade OK och miljön var fantastiskt trevlig.
Då vi ätit färdigt tog vi en promenad där Ingrid styrde mot platser hon ville se igen och fotografera med sin mobil.
Hon lovade mig att jag skulle få köra över Elbe i morgon för att titta på den hamn där vi låg med Bibbi under min 50-årsresa.
Vi får se hur det blir med det . . .
Sedan avslutade vi dagen uppe på rummet tills det var dags att gå till kojs.


Bosses bilder


 

Denna sida ändrades senast