Karta Trip 2016

Torsdagen den 26 maj

Soligt med svag vind inne i staden.
SMHI ville inte berätta om vädret i Klagenfurt denna morgon, men solen skiner och det är varmt ute.

Jag började dagen med en ganska lång promenad i staden runt hotellet.
När sedan Ingrid var klar åt vi frukost och därefter bar det iväg norrut.
Det blev varmare och varmare ju längre dagen gick. Stannade även till för fika vid ett raställe utmed en motorväg som vi "halkade" in på för att undvika de allra värsta småvägarna i bergen. Tappen hade även en ganska stor butik med brett sortiment och jag som är lite nyfiken av mig kollade deras utbud. Fann att där fanns gott om olika viner från Österrike där vi befann oss. Hämtade Ingrid och tillsammans valde vi ut några flaskar.
Alla branter lyckades vi dock inte undvika och i några av dem märktes det tydligt att bilen är tungt lastad. Ingen av oss vet hur många vinflaskor vi har, vi vågar inte räkna dem förrän vi kommit hem.
Till slut tog vi oss ner på den norra sidan av alperna och hamnade i Tyskland och en liten stad som heter Burghausen. Trevlig stad med en fin äldre stadsdel och dessutom en ännu finare och vackare stadsdel som vi vandrade runt i efter middagen. Då vandrade vi också på bron som förbinder denna del av tyska Bayern med Österrike på andra sidan av den strida flod som här bildar gränsen mellan de två länderna.
Efter denna middag följd av promenad var vi båda trötta och gick upp till vårt rum.
Där laddade jag in alla våra bilder på datorn och Ingrid läste tills det var dags för oss att gå till kojs.


Bosses Bilder
Ingrid använde Bosses kamera
när hon tog bilden


 

Denna sida ändrades senast