Karta Trip 2016

Fredagen den 20 maj

Det tycks ha regnat en hel del i natt och när jag skall ta en morgonpromenad är det riktigt kallt och blåsigt. Känner också att det fortfarande kommer en och annan regndroppe. Kan bara hoppas att regnet snart upphör helt.
SMHI spår regn och ganska svag vind. 15 grader mitt på dagen.

Temperaturen lyckades under dagen öka till mer än 15 grader men det kändes ändå kallt då vinden var kraftig från Adriatiska havet.
Vi kom iväg från vårt hotell ganska tidigt och körde ut mot havet där vi sedan följde kusten så gott som hela dagen.
I staden Bari försökte hitta en färja över Adriatiska havet, men misslyckades. Alla färjor tycktes gå till Albanien dit vi inte ville åka.
Vi fortsatte i stället längs kustvägen norrut och hamnade först i en stad med mycket trevlig hamn, men där kunde vi inte hitta något hotell, så vi fortsatte ytterligare ett stycke norrut och hamnade till slut i staden Bariettas utkanter där vi hittade hotellet Itaca. Här fanns plats för oss.
Under resans gång råkade vi ut för att våldsamt regnoväder. Det var så häftigt att så gott som all trafik stannade av. Vi stannade också bilen en stund på en gatstump lite högre än omgivningarna. Där väntade vi en stund tills regnet minskat något så att vi vågade fortsätta. Ändå var det mycket vatten kvar på vägen.
Kom sedan till en mycket trevlig liten hamnstad där vi länge letade efter ett hotell, men kunde inte hitta något sådant.
Tvingades alltså fortsätta ytterligare en bit till staden Barietta där vi tog in på Itaca hotel.
Där fanns vänlig och hjälpsam personal.
På kvällen åt vi i hotellets restaurant. Maten var utmärkt och betjäningen bra så vi trivdes där.
Efter denna middag återstod bara att läsa och skriva en stund innan det var dags att gå till kojs.
På kvällen och den begynnade natten regnade det kraftigt.Ingrids bilder


Bosses bilder


 

Denna sida ändrades senast