Karta Trip 2016

Onsdagen den 18 maj

Soligt och vackert med svag vind. Cirka 18 grader.
SMHI spår för Palermo: Mitt på dagen 21 grader och sydvästlig vind runt 7 ms.

När vi ätit frukost och packat ihop all vår packning startade vi hemfärden. Vi tog den lilla vägen utmed kusten där vi efter en del felkörningar kom fram till färjeläget vid sundet mellan Sicilien och det italienska fastlandet.
Vi kom på färjan nästan direkt och överfarten tog inte mer än 20 eller 25 minuter.
Sedan hade vi en del besvär med att komma på rätt spår på landbacken. Det blev flera felkörningar och missade svängar innan vi hamnade på den väg vi ville, alltså den väg som ledde till den italienska stövelns häl.
När vi väl hamnat vid denna häl svängde vi norrut och hamnade till slut i den lilla staden Ardore Mar. Då var vi så trötta båda två att vi inte orkade fortsätta längre.
Där låg ett hotell kombinerat med pub. Det var knappt öppet men en kvinna kom och öppnade. Hon visade upp mig till ett stort rum som var propert på andra våningen. Jag bestämde mig på stående fot att ta rummet.
Sedan lastade Ingrid och jag in det mesta från bilen och därefter körde jag ner bilen till ett öppet garage under hotellets grannhus.
Sedan slappade vi båda på olika sätt. Ingrid läste mest och jag strosade i omgånger runt i omgivningarna: Ner till havet, som vi ser från vår balkong, sedan utmed genomfartsgatan som hotellet vetter mot. Gatan var mycket hårt trafikerad. Ibland var det svårt att ta sig över gatan så det blev en hel del spilltid.
På kvällen gick vi ner till hotellets restaurant där vi beställde var sin pizza.
Båda pizzorna smakade bra och när vi ätit färdigt gick Ingrid upp till rummet och jag ut på en kort promenad.
Till slut somnade vi båda sött i våra sängar.


Klicka på bilden för att se fler bilder


 

Denna sida ändrades senast