Karta Trip 2016

Lördagen den 14 maj


Soligt och kraftig vind. Det var dagg på bilen. 14 grader i luften.
Dagens körning var 71 miles med ett par stopp på vägen. Turen gick genom det sedvanligt vackra, men ganska torra, landskapet. Första stoppet gjorde vi i staden Modica för att titta in i Siciliens äldsta Chocklafabrik.
Parkering för alla våra bilar var reserverad på gatan utanför chockladfabriken som låg mitt emot den gamla kyrkan Duomo san Petro.
Vi fick se hur de tillverkade sin chocklad och även smaka på den. Tack vare att de aldrig värmde chockladen högre än 40 grader smakade den mycket bättre än de flesta andra fabrikat. Men med tanke på den höga utomhustemperaturern vågade vi inte köpa med oss några mängder. Chockladen hade då smält i bilen innan nästa stopp.
Efter detta besök och lite fika fortsatte resan mot staden Noto som denna dag arrangerade en blomsterhögtid med många stora blomsteruppsättningar i centrala staden.
Hela centrum var smockad med besökare, blomsteruppsättningar och folk av allehanda slag.
Ingrid och jag köpte lite att äta och satte oss i en trappa för att äta.
Då vi var färdiga med dessa tilltugg hämtade vi ut bilen från parkeringen och fortsatte färden mot Syracusa, Lucias hemstad.
Vi var sedan framme i Syracusa god tid denna dag och kunde ta det lugnt resten av dagen.
Ingrid stannade på rummet medan jag gjorde flera promenader åt olika håll. Vid en av dessa promenader hittade jag en öppen livsmedelsaffär där jag köpte ett par flaskor vin och lite "Pringles" som vi njöt av på rummet.
Till slut var det dags för middag.
De allra flesta gav sig iväg ut på staden, men Ingrid och jag, liksom några andra, stannade på hotellet och åt högst upp i huset. Där serverades lite enklare mat, men det var mycket nog och bra mat serverat snabbt och enkelt till ett förhållandevis bra pris.
Vi njöt av denna middag tillsammans med ett trevligt par som vi tidigare ätit tillsammans med och just som vi ätit färdigt dök ännu ett bekant par upp, våra "gummitillverkare" och samlare av Roverdelar, som vi besökt vid ett av våra besök i UK.
Vi tre par diskuterade än det ena och än det andra tills det var dags att lägga av för dagen.Ingrids bilder


Bosses bilder


 

Denna sida ändrades senast