Karta Trip 2016

Måndagen den 9 maj

Lätt dis och svag vind. 12 grader.
SMHI spår: Mestadels soligt med lättare moln fram på dagen. 22 grader mitt på dagen. Kommande natt 15 grader.

Temperaturen steg snabbt då solen gick upp, så direkt efter frukosten förberedde jag bilen för dagens utflykt.
Fällde ner suffletten och satte för första gången upp det nya skyddet över baksätet. Det såg riktigt trevligt ut :-)
Snart nog gav vi oss ut på dagens äventyr. Vi körde en rutt österut från Palermo som Ian gjort upp och levererat körbeskrivning till.
Denna gällde en av de körsträckor som använts vid de berömda tävlingarna "Targa Florio" nordost om Palermo under årens lopp. Det var en väg med många hål och dåligt underhåll, så det gällde att köra "vackert" för att bilen inte skulle ta alltför mycket stryk. Bland annat var halva vägen helt nedsjunken i dalen på några ställen. Värre var det på ett annat ställe, där var hela vägen som bortsopad. Men återställningen hade påbörjats och den var farbar för de djärva.
Under dagens lopp stannade vi till i en liten by och fick oss ett mellanmål. Denna by var på "deken", men vårt fik fint och trevligt. Flera av de hus vi såg från vår uteservering var helt tomma på hyresgäster och flera påbörjade husbyggen stod som tomma skelett. Ingen trevlig syn.
Ingrid och jag vände i stället och tog en annan väg hem till hotellet med hjälp av GPS-en. Det var inte enkelt och tog sin tid. Vi var nästan sist "hemma" igen.
Men sammantaget var det en mycket fin tur i vacker natur.
Nästan direkt efter vi kommit till hotellet var det dags att bege sig till matsalen för middag.
Ingrid och jag fick ett bord nära servitörernas samlingsplats, vilket var tur.
Dessa servitörer var särdeles virriga och ganska snart dök en man upp för att övervaka. Det var sannolikt restaurangchefen själv.
Han fick lite bättre ordning på rulljansen även om det inte hjälpte mycket.
Ingrid och jag hade dock tur. Vi fick fram vatten och vin direkt och ganska snart efter vår beställning fick vi förrätt och huvudrätt i lagom följd och det hela avslutades med kaffe på maten.
Då allt detta var undanstökat tog vi en kort promenad vid bilarna på gården innan vi gick tillbaka till rummet där Ingrid läste och jag skrev dessa rader.


Ingrids bilder
Ingrids bilder

Bosses bilder
Bosses bilder


 

Denna sida ändrades senast