Karta Trip 2016

Fredagen den 6 maj

Soligt och ganska svag vind. Båten gungade inte alls. Behaglig temperatur i lä.
Ingen kontakt med nätet, alltså ingen väderrapport.

Vinden ökade under dagen, liksom värmen i luften. Vi åt och drack hela dagen och däremellen vilade vi, pratade med deltagare i resan och strosade runt ombord. Det var slappt och utvilande efter vår tredagars-resa, men jag kände ändå oro i kroppen inför ankomsten till Sicilien. Den sista timman ombord samlades vi i en lokal för att personalen skulle komma åt våra hytter för rengöring för de nya gäster som skulle med på nästa tur.
Till slut lade vi till i Palermos hamn på Sicilien. Vi rusade ner till bildäck och då hade redan de första bilarna börjat rulle ut på landbacken.
Vi samlades ett gäng och startade resan mot hotellet, men där gick någonting snett. Ians vägbeskrivning stämde inte alls så det blev stor förvirring och vi körde alla fel. Vi började om från början och då gick det bättre.
Ian hade varnat oss för trafiken på stan och det visade sig att ortsborna kör som galningar och utan hänsyn tagen, vare sig till sina egna eller till andras bilar. Alla bilar var fulla av bucklor.
Vi lyckades alltså komma fram helskinnade och utan bucklor till Villa Igiea, som visade sig vara en mycket stor villa, nästan slottsliknande och liggande alldeles vid stranden, eller rättare, en av hamnarna i staden.
Villan har under århundraden haft många välkända besökare, bland andra en dansk kung med sin svenskfödda drottning Ingrid.
Strax efter ankomsten serverades en middag som i praktiken var snarlik ett svenskt smörgåsbord. Men här dominerade skaldjur, bläckfiskar och grönsaker bland ingredienserna.
En fantastisk middag.
Därefter vara alla både nöjda och glada och drog sig ganska snabbt tillbaka till sina rum för att vinna kraft till morgondagens äventyr.


På färjan
På färjan

Våra bilar
"Våra bilar"

Vårt rum
Vårt rum

Kvällens middag
Kvällens middag


 

Denna sida ändrades senast