Karta Trip 2010

Fredagen den 7 maj

Lika blåsigt som igår men med en ljusare himmel. Inte molnfritt, men ändå med en strimma sol.
Vi hade några euro kvar så Ingrid ville köpa lite fler flaskor vin att ta med hem och jag ville ha ytterligare en flaska whiskey till båten. Men vi tog frukosten först och då vi kom till butiken fem över 8 var den stängd för alkoholförsäljning!
Ingenting att göra åt. Vi borde alltså handlat först, en lärdom inför en eventuell nästa resa.
Det gick lätt att ta sig hem igen på välkända gator, men oj så lång tid det tog att lasta ur bilen. Tänk så mycket som kan få plats i en så liten bil!
Sedan gällde det ju också att få ordning på allting, det tog ännu längre tid.
Så åkte vi och handlade mat för helgen. Pratade med Anders och Linda och med Robert.
Anders, Linda och Aino ville gärna komma på kvällen för att testa alla våra viner och Robert och Ingrid ville komma på lördag. Så det var bara att förbereda så gott som möjligt.
Jag hade fått mail om att den gamla Canon-kameran var klar på servicen, och dessutom fått påminnelse om att hämta ut den, så vi åkte först till Canon för att klara ut detta.
Det visade sig att det inte fanns reservdelar längre så de kunde inte göra den utlovade garantireparationen. Jag fick alltså en ny kamera! Jag frågade då om mitt undervattenshus passade till den nya kameran, men nej. Då kollade hon om det fanns sådant hus till den kamera jag skulle få, men nej! Då fick jag i stället en annan nyare modell av kamera och huset kommer nästa vecka! Vilken service på en så gammal kamera!
Sedan iväg för att handla mat.
Linda hade bestämt att Aino absolut måste få färska räkor! Ingrid bestämde huvudrätten och jag fick bestämma efterrätt, chokladpannacotta med färska svenska jordgubbar.
Väl hemma igen var det full rulle med att förbereda middagen och att kolla upp att Ingrids och Roberts bil startade. Ingrids startade inte trots att den stått med batteriladdare hela förmiddagen och Roberts startade med ett nödrop. De fick var sin batteriladdare så får vi se hur det går i morgon.
Aino, Linda och Anders dök upp så småningom och middagen blev utmärkt, men Ingrid blev aningen magsjuk. Hon har möjligen blivit allergisk mot skaldjur.
För övrigt blev kvällen lyckad och de gav sig iväg ganska tidigt.


På färjan
På färjan

Hemma i trädgården
Hemma i trädgården


 

Denna sida ändrades senast