Karta Trip 2010

Onsdagen den 5 maj

Svag vind men kylig morgon. Ganska snart ökade vinden kraftigt och det blev samtidigt ännu svalare.
Vi startade dagen utan att öppna cabben, men i det soliga vädret ville vi gärna. När vi till slut stannade för fika i Hackenburg så åkte cabben ner. Det är mycket goare att åka så.
På morgonen föjde vi Mosel till Koblenz, korsade sedan Rehn och körde mot nord och nordost genom att vårfagert Tyskland. Gjorde bara ett fåtal stopp under resan. För att tanka. För fika i Hackenburg. För att fotografera grönt landskap. Och för att fotografera skifferklädda hus i staden Siegens omgivning.
Resan fortsatte i makligt tempo och det blev ganska tröttsamt frampå eftermiddagen.
Till slut bestämde chauffören att vi skulle göra ett försök att få rum i staden Herford. Vi körde rakt in till centrum och hamnade till slut på gågatorna inne i centrum. Där stannade vi och Ingrid letade hotell via sin GPS. Den visade att närmaste hotellet låg 130 meter bort, men vi kunde inte se det. När hon tog fram vägvisningen var avståndet cirka 900 meter! Vi blev alltså tvungna att köra lång ganska lång omväg för att komma dit.
På Dohm-Hotel fanns i alla fall ett ledigt rum för oss till rimligt pris och det låg som sagt mitt i centrum med rådhuset och gamla stan runt hörnet och granne med den gamla Dohmen.
På kvällen hittade vi en fin pub vid en gågata att äta på och mådde riktigt gott.Stopp utmed vägen


Nästa stopp


By med skifferhus


Lunchrast


Hotellet i Herford


Herford


Kvällsöl


 

Denna sida ändrades senast