Karta Trip 2010

Tisdagen den 4 maj

Mulet och mycket kalla, ganska hårda vindar och så vi körde med stängd cabbe hela dagen. Vinden var så hård att det gick vita gäss på Mosel.
Vi fick en lugn tur nästan rakt norrut genom Frankrike och kunde stanna för att tanka utan besvär. Strax innan gränsen mot Tyskland fick jag syn på en sluss i Mosel vid staden Apach och stannade snabbt för att fotografera den.
Väl inne i Tyskland följde vi Moseldalen och vi var redan direkt sugna på en fikarast. Svängde in i första bästa by och hittade ett Gasthaus med egen vingård, så förutom kaffe köpte vi även ett par flaskor av deras vin.
Fortsatte sedan vid Mosels stränder ner till Trier där vi letade reda på ett ställe att äta lunch på. Staden var sig inte alls lik från slutet av 60-talet. Då ett mysigt centrum med låga hus, nu en modern stad med nybyggda höga hus i centrum och en massa affärsgallerior och P-hus. Men vi fick i alla fall en lunch, även om vi fick vänta väldigt länge på att få den serverad.
Till slut kunde vi fortsätta vår resa, men en gång blev vi lurade och körde fel. Hamnade uppe i bergen på en mycket smal, men vacker, väg.
Till slut kom vi i alla fall rätt igen och efter ett antal stopp för att fotografera natur, vyer och slussar var vi framme i staden Cochem.
Inne i dess centrum verkade det väldigt trångt och bökigt, så vi vände och körde tillbaka någon kilometer till ett hotell vi sett vid infarten. Där var stängt, men grannhotellet var öppet och de hade egen vingård dessutom. Efter att ha installerat oss gick vi ner i deras restaurang/bar och fick provsmaka några av deras viner. Vi köpte två flaskor av två olika sorter och fortsatte direkt med middag.
Startade med fritierad camenbert och åt färsk vit sparris med stekt skinka på toast och hollandaisesås. Till detta drack vi en flaska av samma slag som vi tidigare köpt. Utomordentligt gott.
Därmed var ytterligare en dag av vår resa lagd till handlingarna.

Slottet i Lunéville
Slottet i Lunéville

Första slussen
Första slussen

Första vinköpet
Första vinköpet

Stopp utmed Mosel
Stopp utmed Mosel

På villovägar
Lunchstopp i Trier

På villovägar
På villovägar

Julträd?
Julträd? och fyr

Utmed vägen
Uppe på berget ses en av många borgar utmed Mosel

Bernkastell-Kues
Bernkastell-Kues

Fotostopp
Fotostopp

Cochem på håll
Cochem på håll

Hotelet
Hotellet


 

Denna sida ändrades senast