Karta Trip 2010

Söndagen den 2 maj

Mulet och ganska kallt på morgonen. Det har regnat i natt.
Jag gick min vanliga morgonpromenad. Denna morgon in till Beaunes centrum för att ta lite bilder, hade ju inte kameran med på kvällsturen igår.
Efter frukosten var det Ingrids tur att ta en promenad in till centrum för att leta reda på ett speciellt vin vi fick till maten igår kväll.
Hon kunde inte få tag i det vinet, men jag lyckades under tiden stuva om all packning i bilen så att nästan allt vin ligger i bagagen. Medan vår småpackning, necessärer och sådant, nu får ligga i baksätet.
När alla dessa bestyr var undanstökade var det dags för avfärd.
Vi fällde inte ner cabben för det hängde regn i luften och mycket riktigt det kom flra mer eller mindre kraftiga skurar under dagen.
Dagens första mål var Le Corbusiers berömda kyrka La Chapelle.
Detta misslyckades totalt eftersom jag glömt anteckningarna om denna lilla kyrka hermma. Vi visste ju i vilket område kyrkan ligger, och vi hittade två La Chapelle där, men inte den rätta.
Så vi fortsatte resan mot Soultsmatt där familjen Hansson rekommenderat ett hotell, Klein. Vi hittade hotellet lätt och fick ett rum, bokade tid för middag och tog igen oss en stund.
I denna lilla stad finns gôrmånga vintillverkare och de flesta tycks hålla myckt hög kvalitet. Vi tog ett glas vitt i hotellets bar när vi installerat oss och det smakade mycket bra.
Hotellet hade för övrigt två udda "familjemedlemmar", nämligen två gula fåglar som satt i var sin bur i olika rum. Vi tyckte det var lite synd att de satt så långt ifrån varandra, men titt som tätt sjöng de för varandra och pratade på detta vis med varandra. Av vad vi kunde förstå hade de mycket intressanta saker att berätta för varandra!
Till middagen senare på kvällen fick vi ett annat vitt vin som smakade nästan lika bra. Maten var excellent! Sallad med gravad lax, mix med korvar, fläsk och surkål till huvudrätt och chockladmousse respektive fruktmix till efterrätt.
Allt smakade utomordentligt bra och vi mådde dessutom prima!

Morgon i Beaune
Morgon i Beaune

I Soultsmatt
I Soultsmatt

Hotell Klein
Hotell Klein


 

Denna sida ändrades senast