Karta Trip 2010

Lördagen den 1 maj

Soligt men kyligt på morgonen.
Vi startade med cabben nerfäld och fick en fin resa på små fina vägar med mestadels fin beläggning. Inga beskymmer eller besvärligheter.
Men ju längre vi åkte desto mörkare blev det på himlen och till slut stannade och vi stängde igen cabben. Nästan direkt därefter började det regna ihållande och kraftigt. Detta var strax efter staden Chambery.
Vi gjorde ett första fikastopp på en restaurang med utsik över Lac du Berge direkt norr om Chambery.
Efter detta susade vi fram på raka fina vägar genom städerna Bourg-en-Bresse, Chalon-Sur-Saone och hamnade till slut i Beaune i Cote d'Or. Staden är även huvudort för Bourgogne och utbudet av viner är extremt stort upptäckte vi vid vår kvällsvandring i staden. Måna av vinaffärerna i staden var öppna på kvällen så vi passade på att köpa ett par flaskor rött att ta med oss hem. Vi åt middag på en restaurang som severade specialiteter från området, och det gällde naturligtvis även vinerna. Vi fick alltså ett utmärkt vitt premier cru-vin till förrätten och ett likaledes utmärkt rödvin till huvudrätten.
Hela måltiden var som en dröm där de goda vinerna ledsagade den utomordentligt goda och väl lagade maten. Vårt vita vin kom från vinhuset CHANSSON, och när vi smakat bestämde vi direkt att vi skulle försöka finna en flaska av detta vin att ta med oss hem till familjen Hansson.
Kvällen slutade ovanligt tidigt. Här i Frankrike öppnar krogarna avsevärt tidigare än i Italien och vi var båda rätt trötta efter en cirka 35 mil lång dagsetapp.BR> Efter middagen blev det alltså tidig sänggång.

Bilder tagna under resans gång
Bilder tagna under resans gång

Fikastopp
Fikastopp vid Restaurant Le Panoramic vid Lac du Bourget

Hotellet
Hotellet

 


 

Denna sida ändrades senast