Karta Trip 2010

Torsdagen den 29 april

Molnfritt med lätt dis på morgonen. Mellan 25 och 30 grader på eftermiddagen.
Vi kom iväg ovanligt tidigt och siktade in oss på vindistriktet strax norr om staden och Lucci. Hittade dit och såg flera vingårdar, men ingen var öppen då vi var där.
Vi fick alltså köra vidare utan fler viner från Toscana. Men å andra sidan var det mycket vackert så det var inte alls fel att köra den lilla väg uppe i bergen vi gjorde.
Efter detta äventyr siktade vi mot kusten. Inte raka vägen utan lite mer åt nordväst. Även här smala slingrande vägar uppe bland bergen. Väl nere vid kusten valde vi motorvägen mot Genua. Vi kände lite grand av Medellhavsluften. Men såg aldrig havet.
I Genua svängde vi av mot nordost mot Alessandria, men hoppade av motorvägen ungefär halvvägs och stannade till i staden Acqui Terme. Letade både länge och väl efter ett hotell, men fann till slut ett bra hotell till rimligt pris mitt i centrum.
När vi vilat upp oss en stund tog vi en promenad på stan och tittade i skyltfönster. Provsmakade ett lokalt vin och köpte så ett par flaskor. Avrundade med en pizza vid stora torget, innan vi till slut återvände till hotellet.


Från trakten runt Lucca


Bilder tagna under gång


Rast på vägen


Acqui Terme


Hotellet

 


 

Denna sida ändrades senast