Karta Trip 2010

Onsdagen den 28 april

Molnfritt men disigt.
Vädermässigt en kanondag. Solen sken hela dagen och det var varmt, egentligen lite för varmt, men . . .
Vi körde mot nordväst och stannade först till i Siena och tänkte få en första fika och en titt på sevärdheterna där, men det var alltför krångligt och alltför svårt att finna rätt i den staden. Ingrids GPS lurade in oss på enkelriktade gator och återvändsgränder så vi gav upp. Tankade i alla fall bilen på väg ut ur staden och fortsatte mot nordväst på riktigt små vägar.
Passerade den gamla befästa staden Monteriggione och såg den från vägen, vände om och körde dit. Detta var en verklig pärla. Bygganderna var så gott som orörda och det var lagom med turister. Mycket trevligt. Här strosade vi runt och fikade. Köpte även ett par flaskor lokalt vin.
Fortsatte sedan mot en annan gammal fästningsstad, San Gimigrano, som jag fått tips om tidigare som varande särdeles trevlig. Och visst. Den var klart större än Monteriggione, lika orörd, men också klart mer turistinriktad. Alltså inte riktigt lika trevlig, men helt klart värd ett besök. Vi köpte ett par småflaskor Chianto i bastflaskor för bruk under resan.
Efter detta fortsatte vi mot nordväst och började söka efter ett lämpligt natthärbärge. Det tog sin tid att finna ett sådant.
Vi började söka direkt och hade GPS:n inställd på Lucca via småvägar. Men det var först i utkanten av Lucca vi hittade ett passande ställe, Hotel Hambros Il Parco alldeles i utkanten av Lucco. Men trots att vi tydligt såg skylten utmed vägen fick vi snurra runt en hel del för att komma fram. Vid första försöket var vi inne på rätt, men ack så smala infartsväg, men ansåg den alltför smal och vände. Efter ett par rundor vågade vi köra längre in på vägen och hanmade rätt. Fyrstjärnigt hotell med vidhängande fristående restaurant var detta just det ställe vi ville ha för natten!
Vi duschade båda direkt för att bli av med dagens svett och vilade sedan en stund innan det var dags att inta middag. Utmärkt sådan.
Till slut var det dags för sängen och när jag vid 23-tiden tog en nattpromenad i parken var det fortfarande ljummet i luften.

Montereggioni
Montereggioni

San Gimignano
San Gimignano

Hotellet
Utmed vägen

Hotellet
Hotel Hambros Il Parco

 


 

Denna sida ändrades senast