Karta Trip 2010

Tisdagen den 27 april

Relativt varm morgon med en del moln och och en hel del blått på himlen.
Vi kom iväg ganska tidigt och det gick snabbt och lätt den första sträckan, men i L'Aquista blev vi lurade av GPS:n. Den ville att vi skulle svänga av motorvägen vi körde och ge oss in i staden. När vi väl var av ville den att vi skulle göra en U-sväng. Men då ville vi annorlunda. Det tog lång tid att komma ur staden efter detta.
Sedan gick det bättre en stund, men efter ett tag körda vi höger i stället för vänster och riskerade att hamna nere vid Adriatiska Havet. Det var bara att vända och svänga rätt.
Efter detta hamnade vi inte fel en enda gång.
Körde en del småvägar mot Assisi och fick se en skylt om en vingård i byn Spello just utanför Asissi. Tvärtnit! När vi kom fram dit var det mörkt så vi trodde det var helt stängt och igenbommat för siesta, men vågade knacka på och fann att det var öppet. Fick provsmaka en del och köpte fyra flaskor, två flaskor rött och två flaskor vitt..
Så satte vi åter kurs mot Assisi. Mot dess centrum och när vi stannat precis utanför en av stadsportarna undrade en carabinjair vad vi höll på med. Vi svarade sanningsenligt att vi letade efter ett hotell, så han vinkade in oss genom stadsporten. Vi körde ett helt varv genom stadskärnan utan att hitta ett enda hotel. Gav upp och körde ut igen. Körde med hjälp av Ingrids GPS mot ett Best Westernhotell strax utanför stadsportarna. Där fanns inget annat än ett rent lyxhotell utan namn. Vi körde vidare och fann en skylt på en husgavel: "Hotel" och svängde in på den gatan. Knackade på hotelldörren, men ingen öppnade.
När vi gett upp och satt i bilen såg vi en skylt på grannhuset: Camera. Det betyder ju rum!
Kollade och där fanns ledigt rum för oss. Vi gjorde oss hemmastadda och promenerade sedan in till Assisis centrum.
Denna promenad fram och tillbaka tog säkerligen fyra timmar, så när vi väl var hemma vid hotellet igen var det direkt dags att göra oss klara för kvällens middag på grannhotellet. Jo, på vägen in till centrum tidigare hade vi ju hittat ingången till hotellet och dessutom kollat när de serverade middagen.
Det blev en trerättersmiddag som smakade alldeles utmärkt och med mycket god betjäning.
Mycket nöjda och belåtna drog vi oss sedan tillbaka till vårt rum för nattning.


Fikastopp


Utmed vägen


Vingården Sportoletti alldeles utanför Asissi


Innanför Asissis murar


Vårt lilla hotell Mimosa

 


 

Denna sida ändrades senast