Karta Trip 2010

Måndagen den 26 april

Sol med en del dis i fjärran och enstaka moln på himlen. 10 grader.
Vi kom iväg förhållandevis tidigt. Ian och Rona skulle till advokaten Luigi för att reda ut en del detaljer inför gammelbilsevenemanget. Vi skulle vände hemåt på vår tur.
Tillsammans letade vi reda på den vingård vi hittade i lördags och som var stängd då.
Denna måndag förmiddag var den öppen och ett par män där tog emot aningen aningen förvånade! Men vi fick smaka av två sorter röda och en vit.
Deras viner exporteras både till Brasilien och London men är inte så kända lokalt. Ian köpte två lågor rött och en låda vitt, vi köpte en låda rött och två flaskor av dyraste sorten. På köpet fick vi dels mycket bra priser och dels åtminstone var sin flaska extra.
Dessutom blev vi bjudna på en rundvandring i fabriken. Den gick lysande trots att guiden enbart pratade italienska.
Till slut lämnade vi vingården åt var sitt håll. Ian och Rona österut och vi västerut.
Vi hamnade på bra vägar och kunde köra på ganska bra. Gjorde ett första fikastopp vid den rastplats vi stannade på under resan ner. Det var lika mycket folk nu som då, och bland de flaskor jag hittade till försäljning fanns en från den vingård vi just lämnat!
Vi gjorde ytterligare ett fikastopp i en okänd by utmed vägen. Dånande hög musik inomhus men utanför kunde vi sitta relativt ostörda.
Så körde vi vidare och strax efter tre var vi i den ganska stora staden Avezzano. Hittade ganska snart ett hotell vid järnvägsstationen. 4-stjärnigt - men glansen på de stjärnorna hade falnat en hel del . . . Men ändå helt i sin ordning.
Efter en stund vila promenerade vi ut på stan och upptäckte att det var marknad på stora torget. Mest för barn, men även många vuxna strosade omkring.
Vi åtevände till hotellet och gick åter ut på stan vid 8-talen för att äta middag. Vi gick lite fel men hittade till slut en restauramg som såg ut att vara stängd men ändå var öppen. Där fick vi bra betjäning och utomordentlig mat och sedan kunde vi lugnt strosa hem i den mörka, men ljumma natten.

Besök på vingård
Besök på vingård

Fikastopp
Fikastopp

Vi ser snö igen
Vi ser snö igen

I Avezzano
I Avezzano

Hotellrummet
Hotellrummet

 


 

Denna sida ändrades senast