Karta Trip 2010

Söndagen den 25 april

Mulet och disigt även denna morgon. 7 grader varmt ute. Innan vi kom iväg på morgonen hade solen hunnit titta fram genom molnen och smälta bort allt dis.
Vi ägnade dagen åt att kolla en del sträckor Ian skall använda till sin stora italienska tur "Unknown Italy" i juni. Vi hamnade då i städerna Bonefro, San Guliano, Rotello, Serracapriola och Urari och stannade till slut för lunch utmed sjön vid Guadelfiera.
Turen tog ganska lång tid men vi fick se ett mycket omväxlande landskap. Från de branta bergen runt Morreno till rena slätter i trakterna av Serracapriola och Urari.
Det var intressant att se det omväxlande landskapet och i Serracapriola var det stor konsert vid torget. En blåsorkester spelade Georg Bizets Pärlfiskarna på ett mycket förtjänstfullt sätt. Ren njutning för öronen alltså.
Väl hemma i Fonta Mora igen slappade de flesta medan jag började ordna med dagens bilder.
Hann inte med allt innan de andra vaknade och ville ut på en ny tur. Denna gång till byn Morrone för att se Ians andra hus och gå på en kort sightseeingtur. Rona stannade hemma under denna tur och ordnade så att vi fick en lätt kvällsmat nästan direkt när vi kom hem.
Hela kvällen slappade vi efter dagens "ansträngande" utflykter.

Morgonens vyer från huset
Morgonens vyer från huset

Frukostbestyr
Frukostbestyr

Fjäril på verandan
Fjäril på verandan

Morones kyrkogård
Morones kyrkogård

Lunchkonsert i Serracapriola
Lunchkonsert i Serracapriola

Lunch vid sjön Guadelfiera
Lunch vid sjön Guadelfiera

Kvällsutflykt till Morrone
Kvällsutflykt till Morrone

 


 

Denna sida ändrades senast