Karta Trip 2010

Torsdagen den 22 april

En härligt lättsinnig dag. Vi hade bara en relativt kort sträcka att köra till Morrone del Sannio. Men vilken sträcka! Den bar upp genom smala och slingriga bergspass med en högsta höjd på mer än 1300 meter med snöhöljda toppar vid sidan. Oerhört fascinerande. Mycket vackert.
Vi stannade till för korta pauser för att äta en bit, fotografera och för att bara njuta av utsikten. Etappen tog alltså sin rundliga tid.
Jag SMS-ade Ian när vi var ungefär två timmar ifrån Morrone. Fick snabbt svar att de fortfarande var i Schweiz och inte beräknade vara i Morrone förrän vid halv åtta på kvällen. Vi hade alltså gott om tid på oss.
Körde en sväng mot kusten på vägar som slingrade sig mer än vanligt och broar som var byggda mitt över sjöar. Spännande men vacker körning.
Så vände vi tillbaka och letade oss fram mot huset. Inte så svårt att hitta faktiskt. Hittade även den gömda nyckeln och tog oss in, öppnade de stängda fönsterluckorna och satte oss på verandan för att läsa och gå igenom bilderna. Jag hann även tvätta bilen med de tvättdukar jag hade med mig. Resultatet blev klart godkänt så bilen ser nu definitivt trevligare ut.
När Ian och Rona dök upp firade vi med en flaska Rotkäppchen, snattrade en hel del innan vi gav oss iväg till en restaurang i grannbyn där Rona bjöd oss alla på middag.
Väl "hemma" igen gaggade vi en god stund innan det var dags att gå till sängs.

Bilder tagna under vägen
Bilder tagna under vägen

Vid Glass' hus
Vid Glass' hus

 


 

Denna sida ändrades senast