Karta Trip 2010

Tisdagen den 20 april

Soligt och fint hela dagen. Vi körde öppet hela tiden.
Vi föjde den adriatiska kusten ner till Rimini. Tyvärr var det ingen höjdare. Dels hade vägen väldigt dålig asfalt så gott som hela sträckan, dels var vyerna inte alls vad vi hoppats. Det var alltför många gamla tråkiga hus som störde utsikten och då inga hus stod i vägen var det i stället järnvägar eller skog. Vi fick alltså inte se mycket av Adriatsika havet.
Men San Remo har ju höjts till skyarna. Vi kämpade oss alltså upp till denna lilla republik som ligger på en bergstopp och helt omsluts av Italien.
Just på gränsen möttes vi av en fyndig, till synes öppningsbar, kanalbro. Och just där startade den bebyggelse som helt omslöt den branta och slingrande vägen mot toppen. Italienarna är ju kända för att köra aningen snabbt och möjligen dessutom aningen vårdslöst. I San Remo var trafiktempot etter värre. Alla tycktes köra som om sista dagen ändå var kommen och då kan man kosta på sig att hålla högsta fart både uppför och nedför stupen. Att vägarna, eller snarare gatorna, var smala och redan så gott som fulla med parkerade bilar spelade ingen roll. Och de branta stupen vid sidan gör ju bara körningen ännu mer intressat.
Visst var det oerhört fin utsikt. Skattefria butiker. Fina gamla hus näst längst upp.
Men trafiktempot gjorde besöket till en pers.
Efter en fotosejour vände vi neråt igen och blev ideligen omkörda av kreti och pleti.
När vi kommit ner från höjderna hamnade vi i Rimini igen och gjorde först ett snabbstopp för att handla förnödenheter och sedan ett stopp för en lätt lunch innan vi fortsatte resan söderöver.
Hela denna kuststräcka är så tätt bebyggd att man knappt ser var ett samhälle slutar och nästa börjar, men till slut hamnade vi i Fano och hittade direkt ett ledigt rum på ett hotell vid strandpromenaden. Tyvärr var rummet utan sjöutsikt, men det var ett snyggt rum i en nybyggd takvåning så vi var helnöjda.
Efter några timmars läsning och datorfix promenerade vi till gamla stan och strosade runt där och till slut åt vi lite pasta på en restaurang i närheten av hotellet.

Morgon i Gioggia
Morgon i Gioggia

Paus på vägen
Paus på vägen

San Marino
San Marino

Hotellet
Hotellet

Kvällspromenad i Fano
Kvällspromenad i Fano

 


 

Denna sida ändrades senast