Karta Trip 2010

Måndagen den 19 april

Vi startade dagen med cabben nedfälld och kom med GPS-ns hjälp lätt ut ur Trieste. Med bara en enda liten felkörning hamnade vi till slut i Porte Sabbioni, längst ut på Litorale del Cavallino med sitt färjeläge. Vår plan var att ta färjan härifrån till Litorale di Lido och därifrån vidare till Litorale di Pellestrina. Jag hade försökt att i förväg få reda på hur detta fungerade, men inte lyckats.
Nu visade det sig att bilfärjan gick 17:45 över till Lido. Därfrån gick bilfärja endast in till Venedig och sedan skulle vi få köra bron in till fastlandet. Vi skulle tvingats vänta åtskilliga timmar på denna färja och därefter komma i land alltför sent på kvällen. Vi valde i stället att åka tillbaka ett par mil och ta motorvägen runt Venedig ner till Chioggia där vi försökte hitta ett hotell.
Det var inte det lättaste, men vi fann i alla fall att gamla Ghioggia på sin ö var en mycket trevlig stad.
När vi krånglat oss ut ur det mot söder hittade vi snabbt ett hotell utmed stranden i Sottomarina. Billigt och hyffsatt.
Sedan vi installerat oss gick vi ner till strandpromenaden för en drink i eftermiddagsvärmen. Ingrid ville absolut ner till sandstranden och för att titta, vilket i praktiken betydde doppa tårna i havet. Hon gjorde så och hävdade att det var riktigt sommarvarmt i vattnet. Jag stod så långt från sanden som möjligt!
Tllbaka på rummet laddade vi in dagens bilder i datorn och så var det vips dags för middag.
Vår portier rekommenderade en pizzeria vid stranden så vi gick dit även om den på håll verkade helt folktom. Men vi var bara nummer 2 som gästpar, och medan vi satt där kom riktigt många gäster.
Maten var helt OK, men vår kypare ganska ointresserad av oss och dessutom var det hög störande musik med totalt ovidkommande videobilder på skärmar runt om i lokalen hela tiden. Tröttsamt.
Så vi lämnade stället snabbt när kyparen inte ens frågade om vi ville ha kaffe - vilket vi ville.
Detta fick vi i stället på uteserveringen på vårt grannhotell. Där hade vi svårt att göra oss förstådda, men vi fick kaffe och vi fick någon typ av italiensk cognac dessutom. När vi så drack vårt kaffe på uteserveringen upptäckte vi den snabba flod av människor som sökte sig till detta ställe.
De kom inte för att ligga på hotellet eller köpa kaffe i baren. De kom alla för att köpa cigaretter. Ett paket cigaretter! Och de kom i en aldrig sinande ström Vi satt kvar där länge bara för att studera dessa cigarettköpare.

På väg till Porti Sabbioni
På väg till Porti Sabbioni

Porti Sabbioni
Porti Sabbioni

Chioggia
Chioggia

Kanal
Kanal i Chioggia

Sottomarina
Sottomarina

Hotellet
Hotellet i Sottomarina

 


 

Denna sida ändrades senast