Karta Trip 2010

Fredagen den 16 april

Vi kom iväg i god tid denna morgon. Vädret var sådant att vi gott kunde kört öppet, men eftersom vi bestämt oss för att köra motorvägen ner till Italien fick cabben vara stängd till att börja med. Men så fort vi kommit iväg meddelade Ingrids GPS att det var hindrande vägarbeten på motorvägen så den skickade ut oss på en lite mindre och klart längre väg så det hade varit gott att ha taket öppet. För vädret var hela förmiddagen strålande fint och varmt.
Hela tiden vi körde på denna lilla väg var det mycket trafik och mycket långsam körning då alla lastbilarna hade det svårt i uppförsbackarna. Efter en fin tur på minimala väger uppe i bergen kom vi i alla fall ut på motorvägen och kunde blåsa på.
Vi hade fantastiska vyer runt oss hela dagen. Det fanns snö på topparna hela vägen och på flera ställen i Österrike låg fortfarande en hel del snö kvar även på skuggiga platser utmed vägen. I Österrike var dalarna relativt breda och i Italien mycket smala vilket gjorde naturen betydligt mer dramastisk där. De höga bergen och topparna kom närmare oss där.
Vi stannade vid första riktiga rastplats i Italien för en lätt lunch och toabesök. Ingen kulinarisk hit direkt, men helt OK.
Efter detta körde vi av motorvägen så fort som möjligt, fällde ner cabben och hamnade då på en normal väg, tyvärr genom dödstrista samhällen hela vägen ner till Undine. När vi väl cabbat ner fick vi några få droppar regn över oss dessutom.
Väl inne i Udine hittade vi direkt fram turistbyrån och fann dessutom en P-plats runt hörnet. Påpassligt nog stängde vi cabben innan vi gick till turistbyrån och tur var det, för vi hade inte kommit halvvägs dit förrän det började regna ordentligt!
Vi fick god hjälp på turistbyrån som reserverade ett rum åt oss på ett centralt, men billigt, rum. Vi kom lätt dit utan felkörningar.
Efter en stunds vila promenerade vi in till den den delen i centrum. Halvvägs dit började det regna igen men vi hade paraplyerna med.
Vi var ju ute efter middag, men hittade bara en mängd barer där en massa folk satt och drack och pratade. Det tog säkert en dryg timma att hitta första resaturangen som inte verkade speciellt trevlig. En pizzeria hade kinesiskt namn så den skippade vi direkt. Till slut hittade vi en liten modernt utstyrd restaurang som började servera mat redan klockan 6 och steg genast in. Vi fick vänta en del med beställningarna för kocken var inte på plats när vi kom, men det gjorde inget för kyparen var oerhört vänlig och tillmötesgående och vi fick god hjälp med menyns innehåll.
Denna krog var en pärla. Maten utmärkt modernt tillagad, vinerna utvalda från lokala odlare och kyparen mycket vänlig och hjälpsam. Inte billigt, men väl värt pengarna.
Till slut vandrade vi hem i den ljumma kvällen nöjda efter är härlig dag, med fin biltur och en kväll med trevlig promenad i Udine och kalasmat dessutom.

Utmed vägen
Utmed vägen

Paus i Italien
Paus i Italien

I Udine
I Udine

Hotellet
Hotellet

 


 

Denna sida ändrades senast