Karta Trip 2010

Torsdagen den 15 april

Samma mulna väder idag som tidigare, men betydligt varmare. När vi kört ett tag blev det riktigt bra väder och frampå dagen tittade solen fram och det bli varmt och gott. Jag ville fälla cabben då, men vi hade kört på motorvägar genom första hälften av bergskedjorna och skulle fortsätta på motorvägar resten av vägen till Graz och då ville Ingrid ha cabben stängd.
Vi hade besvär med att komma ur Linz. Ingrid hade matat in att vi skulle från Linz till Graz i sin GPS och jag hade gjort detsamma på min. Direkt pekade de åt olika håll! Vi var helt överens om att hennes visade helt fel väg så vi körde ett gott stycke efter min. Till slut kom vi på att hon som vanligt matat in att vi skulle undvika motorvägar men denna gång ville vi åka motorväg. När hon ändrade detta gjorde det ingen skillnad. Först efter någon timma kom vi på att motorvägarna i Österrike är avgiftsbelagda. När hon till slut talade om för GPS-en att acceptera avgiftsbelagda vägar blev allting rätt. Min GPS accepterade motorvägarna direkt, men där är kartorna så gamla att många vägar saknas.
Sedan vi väl kommit på rätt väg och ett stycke bort från Linz blev vägen och naturen runt den oerhört fin och vacker. Höga berg på båda sidor. Snö på topparna och mycket trafik som flöt mycket lugnt.
Vi stannade till vid nationalparken Kalkalpen vid St Pankras för att sträcka på benen och besöka toaletten. Passade på att beundra utsikten från det lilla utsiktstornet. Härifrån såg vi höga berg runt omkring. Högst av dem Grosser Priel med sina 2515 meter.
Trots att solen sken över oss hängde molnen tunga över topparna. Vägen ner härifrån gick lätt som en plätt och vädret blev bara bättre och bättre hela tiden.
Snart nog var vi framme i Graz där vi allra först tankade och sedan körde till turistbyrån som Ingrid matat in i sin GPS. Där blev vi lurade igen! Turistbyrån låg vid en gågata. När vi upptäckte det vände vi snabbt, fann en P-plats i närheten och promenerade sista biten.
Väl där fick vi hjälp att boka ett rum på stadens "designhotell" Daniel, och såg fram emot denna upplevelse. Hotellet såg ju inte designat ut på utsidan, men väl inne . . .
Tjejen i receptionen var precis så snorkig mot lantliga besökare från Sverige som man kunde tänka sig, men det var mycket flott och ändå inte dyrare än de andra hotell vi bott på under resan.
Rummet var också en upplevelse. Stram men djärv design. Mest i ögonfallande var att handfatet fanns i hallen och att ena väggen i duschen var av glas så man såg in i duschen från rummet. Minst sagt udda. Men snyggt.
När vi sköljt ner dessa intryck med en whiskey åt vi lunch på en pub i närheten och promenarade sedan ner till city och det var inte långt. Där vandrade vi runt bra länge. Tittade på "alla" sevärdheterna, fotograferade, shoppade lite och tog till slut spårvagnen tillbaka.
Hemma igen varvade vi ner med en flaska rött österrikiskt vin och lite ost samtidigt som vi gick igenom dagens bildskörd och diskuterade morgondagens äventyr. Vi bestämde ingenting om detta, men diskuterade i alla fall.
Det visade sig när vi satt på rummet att den designade sittbänken var direkt ryggknäckande. En klar bock i kanten för den designern alltså. Men snyggt var det.

Hotellet i Linz
Hotellet i Linz

Tunnelfart
Tunnelfart

Utmed vägen
Utmed vägen

Nationalparken Kalkalpen
Nationalparken Kalkalpen

Graz
Graz

Hotellet i Graz
Hotellet i Graz

 


 

Denna sida ändrades senast