Karta Trip 2010

Onsdagen den 14 april

Vädret verkade faktiskt riktigt bra denna morgon. Vi funderae lite på att cabba ner redan på mrogonen, men eftersom det var rätt kallt väntade.
Vi körde på nästan rätt österut på fina vägar och stannade första gången i en pyttelitenort vid namn Kirchdorf efter en dryg timmas körning. Sträckte på benen och lite dryck. Fortsatte sedan direkt.
Fortsatte sedan österut och hamnade i Passau. Pratade med turistbyrån, men de visste ingenting om Mainz-Donau-kanalen, hade inga kartor av värde, och ingen vörig information som intresserade oss. Men i vörigt verkade staden myckjet trewvlig och fin. Utanför turistbyrån stötte vi på en man som rekommenderade en lunchpub. Han pekade på den, vi såg den, men av någon aledning hamnade vi både snett och vint och fick börja om vandringen från början.
Till slut fick vi i alla fall lunch på detta Klosterbryggeri. Både mat och öl smakade alldeles utmärkt.
Av kartan vi fick kunde vi i alla fall sluta oss till var det fanns en bevarad del av den äldsta kanalen. Så blev det några bilder av den fritt flytande floden innan vi fortsatte än längre österut.
Vårt första mål var Jochenstein. Vi stannade till där för toabesök och framför allt för att försöka fotografera slussen. Detta var dock lättare sagt än gjort, men till slut fick vi några användbara bilder.
Resan fortsatte österut till Linz, med ett par fotostopp på vägen. Vi passerade fina vyer hela tiden, men det var oerhört svårt att finna en plats att stanna, och dessutom växte det mestadels träd mellan oss och Donau. För tillfället visserligen utan blad men de var ändå i vägen för fotografering. Men ett par stopp blev det i alla fall.
Vi hamnade till slut i Linz där Ingrids GPS lurade oss att köra ett par varv extra mitt inne i gamla stan i centrum.
Även här var fint. Vi strosade runt lite i gamla stan. Hamnade till slut på ett studenthotell på Donaus norra sida. Nyrenoverat och fint. Ganska bra priser, men lite avlägset beläget.
På kvällen åt vi en lätt pizza i deras restaurang och blev mycket glatt överraskade. Det var trevligt att återigen uppleva den avspända studentikosa miljön. Vi var inte heller helt ensamma om att vara gamla. Det fanns flera äldre här, men de andra var i gäng med yngre.

Första stoppet
Stopp i Kirchdorf

Stopp utmed kanalen
Stopp utmed kanalen

Passau
Passau

Stopp utmed Donau
Stopp utmed Donau

Färja
Färja

Jochenstein
Jochenstein

Vårt rum
Vårt rum

 


 

Denna sida ändrades senast