Karta Trip 2010

Måndagen den 12 april

Det hade regnat en del i natt och och sedan regnade det till och från hela dagen. Vi körde alltså med cabben täckt hela dagen.
Vi kom iväg i hyffsad tid och körde först till Zollelbe, den hamn där vi låg med Bibbi 1998. Detta av nostalgiska skäl och vi fann att hamnen var sig precis lik. Trevligt att se den igen.
Därefter körde vi söderut. GPS-n var inställd på Bamberg drygt 30 mil bort men vi kom bara halvvägs, det vill säga till Saalfeld.
Det lev bara två stoppp under dagen. Först vid Zollelbe's hamn i Magdeburg och sedan vid Möbelbutiken Sconto i staden Jenas södra utkanter. Vi var båda i behov av ett toastopp.
Med det myckna regnandet under dagen blev etappen ganska tröttande och stoppen utefter vägen alltför få.Så när vi kom till Saalfeld tyckte vi det var nog.
Efter en stunds rast och vila på vårt hotell som är från 1200-talet och därmed ett av de allra äldsta i Tyskland, tog vi en promenad centrala staden. Passade på att kolla in olika restauranger och fann till slut att den på hotellet verkade allra bäst!
Maten smakade alldeles utmärkt även om vi var så gott som ensamma.

Zollelbe
Zollelbe

Toastopp
Toastopp vid Sconto i Jena

I Saalfeld
I Saalfeld

Vårt hotellrum i Saalfeld
Vårt hotellrum i Saalfeld

 


 

Denna sida ändrades senast